Vätternvårdsförbundet

Vätternvårdsförbundet är ett så kallat vattenvårdsförbund och arbetar med att bevara Vätterns unika egenart och samordna åtgärder, övervakningsprogram och forskning i och omkring Vättern.

I Sverige finns många vattenorganisationer, och syftet är att hitta gemensamma lösningar i vattenfrågor. Ett fåtal av vattenorganisationer hanterar fiskefrågor, Vätternvårdsförbundet är en av dem. Det görs via utskottet Samförvaltning Fiske Vättern. Förbundet bevakar också andra olika intressen i och runt Vättern.

Arbetet finansieras i huvudsak av medlemmarna vilka utgörs av företag, myndigheter och organisationer runt Vättern samt övriga som nyttjar, påverkar eller har intresse av miljön i Vättern. Verksamheten styrs av stadgar och arbetsprogram. Vätternvårdsförbundet samordnar även “Vattenråd för Vättern” på uppdrag av vattenmyndigheten i Södra Östersjöns distrikt.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.