Uppdatering av förvaltningsplan för fisk och fiske i Vättern

Samförvaltning Fiske Vättern bjuder in dig att delta vid en av följande tre träffar

  • Hjo, Hotell Bellevue, torsdag 29 september kl 17:30-20:30 (anmälan senast 26 september): karta
  • Borghamn, Borghamn strand, onsdag 5 oktober kl 17:30-20:30 (anmälan senast 2 oktober): karta
  • Digitalt via Zoom, tisdag 18 oktober kl 17:30-20:30 (anmälan senast 16 oktober)

Syfte och upplägg för träffarna

Syftet är att diskutera följande:

  • Mål för de olika arterna
  • Mål för de olika kategorierna fiskare
  • Arternas betydelse för de olika kategorierna fiskare
  • Vilka åtgärder behövs för att nå målen?
  • Hur ska vi arbeta för att nå målen, vilka riktlinjer ska vi ha?

Vi inleder de fysiska träffarna med en matigare macka och startar mötena strax innan klockan sex. Därefter guidar vi er igenom olika underlag, gruppdiskussioner och övningar där ni får möjlighet att lämna input till vårt arbete med revidering av planen. 

Sprid gärna informationen och glöm inte att anmäla dig senast datumen ovan!

Anmälan

Anmälan sker via anmälningsformulär senast datumen ovan.

För frågor maila vatternvardsforbundet@lansstyrelsen.se eller ring Malin Setzer (010-223 63 61) eller Adam Johansson (010-223 63 54).

Vad händer efter träffarna?

Inkomna synpunkter från första träffen kommer vi ta med oss tillbaka och bearbeta och därefter kommer vi att bjuda in er till ytterligare en träff i början på nästa år. Då presenterar vi underlaget från första träffen och fördjupar oss i hur och vad vi behöver göra för att nå våra utsatta mål.

En remissversion av förvaltningsplanen för fisk och fiske kommer att presenteras på Vätternvårdsförbundets årsstämma 2023 och fastställas under hösten 2023.

Bakgrund

Centralt inom fiskförvaltningen i Vättern är att yrkesfiskare, fritidsfiskare, forskare, myndigheter och andra intressenter gemensamt samlas för att föra dialog om förvaltningen. Det är en av grundförutsättningarna för en ekosystembaserad fiskförvaltning. Detta görs sedan 2005 inom Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske Vättern. Samförvaltningen kommer därför att ansvara för revideringen av den befintliga förvaltningsplanen i samråd med berörda aktörer. Förvaltningsplanen är ett samverkansdokument som används som ett rådgivande planeringsverktyg, och anger mål, riktlinje samt åtgärder för den framtida förvaltningen av fisken och fisket i Vättern.

Förvaltningsplan för 2017-2022 hittar du här: Rapport 127: Förvaltningsplan fisk och fiske Vättern 2017-2022

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.